Columbus Square & 12" Bear's Paw

MM 8522
Add to cart
  • Description

This is the 24th pattern in the From Marti and Me Club.

Dit From Marti and Me Clubpatroon is hier ook los verkrijgbaar. In dit patroon vind je verschillende 12” (12 inch) blokken uit de zgn. 7-patch familie. Dat zijn blokken met een onderliggend raster van 7 x 7. Je zult begrijpen dat de stukjes in een 12 inch blok dan lastig zijn af te meten met een gewone liniaal: 12 gedeeld door 7 is geen handig getal!

Links op de foto zie je een paar quilts met een heel bekend 7 patch patroon: Bear’s Paw. In een kleine (94 x 132 cm) en in een grote bedquilt (215,9 x 257,8 cm) zijn de blokken gemaakt met effen Amish kleuren, op een zwarte ondergrond.

Er zijn verschillende blokken die erg op het Bear’s Paw blok lijken, zoals Dove in the Window. Een volgende variatie die Marti heeft gemaakt heeft ze Columbus Square genoemd. Dit blok zie je in de quilt op de voorkant van het patroon (rechts op de foto), een (vind ik) prachtige quilt van 203,2 cm vierkant. De blokken zijn hier op de punt geplaatst en ieder blok is met een andere rode stof gemaakt. Hetzelfde blok is ook in een tafelloper verwerkt (links op de foto, 43,2 x 129,5 cm).

De set waarmee je 12 inch 7 patch blokken kunt maken is template set L.   

Related Products