Perfect Circles groot

KKB-PCL
Bestel
  • Beschrijving

In applicatiepatronen komen vaak cirkels voor, maar ook de middencirkel  van een Mariners Compass of van een Dresden Plate blok wordt vaak geappliqueerd.

Met deze set grote hittebestendige cirkels van Karen Kay Buckley maak je perfecte cirkels die je met de hand of de machine kunt appliqueren. Er zitten 10 verschillende maten cirkels in, van 2,25 inch (ruim 5,5 cm.) tot 4,5 inch (ongeveer 11,5 cm). Van iedere maat cirkel zitten er 2 in, dus in totaal 20 cirkels in dit pakket. Je knipt een cirkel uit stof met een naadtoeslag. Rijg aan de buitenkant van de cirkel met kleine rijgsteekjes, en trek de cirkel strak om het malletje heen. Doe met een kwastje wat stijfsel op de gerimpelde rand en zet er een het strijkbout op. Laat de stof drogen en afkoelen, verwijder de cirkel, trek de draad weer aan en je hebt een perfecte cirkel die je met de hand of met de machine kunt appliqueren. Met alleen een beetje water gaat het ook aardig goed.

In het YouTube filmpje hieronder zie je het gebruik gedemonstreerd. Stijfsel in spuitbussen is in Nederland ook wel te vinden. Via www.stijfsel.nl kun je poederstijfsel bestellen dat je zelf in water oplost en dat prima werkt.