20% korting

Winding Ways

MM-8519
Bestel
  • Beschrijving

.

Dit From Marti and Me Clubpatroon is hier ook los verkrijgbaar.

Het Winding Ways blok lijkt een beetje op het Kaleidscope blok. Daarin zitten alleen rechte naden, en lijk je toch cirkels te zien als je de blokken aan elkaar zet. In Winding Ways, zitten echte cirkels, want dit blok heeft wel ronde naden. Het effect is dus sterker dan in een Kaleidoscope quilt.

De bocht van de cirkels is heel geleidelijk, waardoor het in elkaar zetten van het blok geen probleem is.  Het gaat op prima op de naaimachine, en je hoeft maar weinig spelden te gebruiken. Je kunt het blok in 3 maten maken, en voor iedere maat heb je een andere template set nodig (6, 8 1/2 of 11 inch). De 8 1/2 inch maat is geschikt voor zowel wandquilts als bedquilts. De 6 inch maat is leuk voor kleinere wandquilts en wil je snel een grote bedquilt af hebben, is de 11 inch maat een goede keuze.

Het patroon heeft beschrijvingen voor een aantal verschillende wandquilts, voor bedquilts en voor een tafelloper (links onder op de foto). Je kunt de quilts heel scrappy maken, met veel restjes (rechts op de foto), of in twee kleuren, met de mogelijkheid voor accenten in een andere kleur, waarmee je de cirkels kunt benadrukken die ontstaan als je minstens 9 blokken aan elkaar maakt (links boven en midden boven op de foto).