Rocking Kaleido Star

MM-8525
Bestel
  • Beschrijving

Dit From Marti and Me Clubpatroon is hier ook los verkrijgbaar. Het blok van de Rocking Kaleido-Star is een achtpuntige ster, waarvan de 8 punten zijn onderverdeeld in zgn. kaleido-driehoeken. Deze driehoeken zijn de helft van een 45° ruit. De bovenste punt is 45°, maar de twee hoeken aan de onderkant zijn 67,5°, waardoor deze driehoek moeilijk met een gewone liniaal te snijden is. Met de Kaleido-driehoek is het echter een fluitje van een cent.

Het patroon legt heel duidelijk uit hoe het achtpuntige –ster blok en het kaleido-blok bij elkaar horen. Met de Kaleido-liniaal snijd je snel de driehoeken die gezamenlijk de 8 sterpunten vormen. De constructie van de 8-puntige ster met ingezette hoek vierkanten en driehoeken aan de zijkant van het blok, maken het blok af.

Je kunt het blok in veel verschillende maten maken. In het patroon staat een tabel met de maten voor 7 blokken. In dit patroon staan verschillende projecten: de quilt van 221 x 221 cm die je linksboven ziet, de wandquilt met een groot blok van 75 cm, een bedloper en nog twee andere wandquilts.

Gerelateerde Producten