Een sterk verhaal

  • Description

Sterk verhaal

Ken je de spelshow WILTY, oftewel Would I Lie to You? Te zien op de BBC. In Nederland is het ook een paar keer uitgezonden, onder de naam Sterke Verhalen. Twee teams bekende Engelsen, dan wel Nederlanders, proberen te ontdekken of een bewering die een van de teamleden van een kaart voorleest, waar is of niet.

Ze mogen vragen stellen en worden wel of niet overtuigd door de antwoorden, de grappen en de lichaamstaal. De panelleden worden duidelijk uitgezocht op hun komische vermogen. Soms hilarisch en soms een beetje gezocht. Soms hebben ze het goed, maar vaak zitten ze er ook naast. Het leukst is natuurlijk als een onwaarschijnlijk verhaal waar blijkt te zijn.

Maar een sterk verhaal kan ook betekenen dat je gewoon een goed verhaal hebt. Gisteren heb ik weer eens uitgelegd wat patchwork en quilten is. Aan een groepje studenten van begin 20. Ze hadden al op mijn website gekeken, maar ze begrepen het nog niet. Nou is mijn webwinkel bedoeld voor mensen die al quilten, en die op zoek zijn naar materiaal. Die begrijpen wel waar het over gaat. Maar het gaf mij wel te denken. Een van mijn doelen is dat ook een nieuwe generatie aan het quilten slaat, dus dan is het wel handig als ze het sterke verhaal over patchwork en quilten op mijn website kunnen vinden. Daar ga ik aan werken!

En vertel zelf ook je sterke verhaal over patchwork. Als je b.v. uitlegt aan mensen die jouw projecten bewonderen, dat je er met toewijding aan gewerkt hebt. Dat het een ambacht is, waar vaardigheden voor nodig zijn die je hebt ontwikkeld. Dat zo’n project tijd en aandacht vergt. En zeg dus niet dat het niets bijzonders is, heel simpel, niet perfect of dat iedereen dat kan. Wees trots op je werk!

Als je leert om patchwork te maken met de perspex malletjes van Marti Michell, hoeft niemand te weten dat het daarmee veel gemakkelijker is om dat perfecte resultaat te bereiken. En dat je veel sneller kunt werken. Laat ze maar raden!

Ik leer je dat in mijn twee online trainingen Perfect Patchwork Snijden met slimme malletjes en Perfect Patchwork Naaien met slimme malletjes.  Morgen, 3 oktober, zet ik de aanmelding voor deze trainingen weer tijdelijk open voor deelname. Daarin leer je nieuwe manieren om stukjes stof te snijden en te naaien zodat ze altijd precies aan elkaar passen. Zonder ingewikkeld rekenwerk en zonder stof te verspillen. Zonder te gokken hoe je de stukjes aan elkaar moet naaien en zonder steeds naadjes los te tornen. Met de perspex malletjes van Marti Michell maak je ineens ontspannen en vol zelfvertrouwen perfect patchwork.

O ja, en dat sterke verhaal? Kunnen jullie inschatten of ik de waarheid vertel? Als ik jullie vertel dat ik de Zweedse koning in het Zweeds heb toegesproken, geloof je dat? Stel me vragen om erachter te komen (via email info@minewood.nl). Laat me weten wat je denkt: WAAR / NIET WAAR? Dan onthul ik het antwoord volgende week in mijn podcast.

En wil je nog meer weten over quilten en patchwork? Abonneer je dan op mijn podcast.

Happy quilting!

Agnes Mijnhout