Appliqueren


In deze afdeling vind je verschillende handige hulpmiddelen voor appliqueren.

Applicatiespelden

Clover Applicatienaalden nr. 9

Gold eye needles, langer dan nr. 10.

Clover Applicatienaalden nr. 10

Gold eye needles

Roxanne mini glue baste-it

NIEUW!

Roxanne glue baste-it

NIEUW!

Lijmpen

NIEUW

Navulling lijmpen

NIEUW! Nu met twee vullingen.

Stable Stuff Poly by Ricky Tims

NIEUW!

SoftFuse pakket

NIEUW!

Softfuse 3 yard rol


WonderUnder 805

Handapplicatiegaren - Frostings 1

 

Handapplicatiegaren - Frostings 2

 

Handapplicatiegaren - Frostings 3

 

Clover Desk Needle Threader: ultieme draaddoorhaler

 

Perfect Circles klein

Op dit moment uitverkocht. In bestelling, levering duurt langer dan gebruikelijk.


In applicatiepatronen komen vaak cirkels voor. Met deze set hittebestendige cirkels van Karen Kay Buckley maak je perfecte cirkels die je met de hand of de machine kunt appliqueren. Er zitten 15 verschillende maten cirkels in, van 7/16 inch (iets meer dan een centimeter) tot 2 inch (ongeveer 5 cm). Van iedere maat cirkel zitten er 4 in, dus in totaal 60 cirkels in dit pakket. Je knipt een cirkel uit stof met een naadtoeslag. Rijg aan de buitenkant van de cirkel met kleine rijgsteekjes, en trek de cirkel strak om het malletje heen. Doe met een kwastje wat stijfsel op de gerimpelde rand en zet er een het strijkbout op. Laat de stof drogen en afkoelen, verwijder de cirkel, trek de draad weer aan en je hebt een perfecte cirkel die je met de hand of met de machine kunt appliqueren. Met alleen een beetje water gaat het ook aardig goed.

In het YouTube filmpje hieronder zie je het gebruik gedemonstreerd. Stijfsel in spuitbussen is in Nederland ook wel te vinden. Ik gebruik zelf Best Press.

Perfect Circles groot

Op dit moment uitverkocht. In bestelling, levering duurt langer dan gebruikelijk.

In applicatiepatronen komen vaak cirkels voor, maar ook de middencirkel  van een Mariners Compass of van een Dresden Plate blok wordt vaak geappliqueerd.

Met deze set grote hittebestendige cirkels van Karen Kay Buckley maak je perfecte cirkels die je met de hand of de machine kunt appliqueren. Er zitten 10 verschillende maten cirkels in, van 2,25 inch (ruim 5,5 cm.) tot 4,5 inch (ongeveer 11,5 cm). Van iedere maat cirkel zitten er 2 in, dus in totaal 20 cirkels in dit pakket. Je knipt een cirkel uit stof met een naadtoeslag. Rijg aan de buitenkant van de cirkel met kleine rijgsteekjes, en trek de cirkel strak om het malletje heen. Doe met een kwastje wat stijfsel op de gerimpelde rand en zet er een het strijkbout op. Laat de stof drogen en afkoelen, verwijder de cirkel, trek de draad weer aan en je hebt een perfecte cirkel die je met de hand of met de machine kunt appliqueren. Met alleen een beetje water gaat het ook aardig goed.

In het YouTube filmpje hieronder zie je het gebruik gedemonstreerd. Stijfsel in spuitbussen is in Nederland ook wel te vinden. Ik gebruik zelf Best Press.

Perfect Ovals

 

Perfect Stems

Met de Perfect Stems kun je heel gemakkelijk stelen van bloemen maken voor applicatie. De vijf Perfect Stems zijn stroken hittebestendig kunststof, variërend van 1/16 tot 3/4 inch breed.

Voor gebogen stelen snijd je de stof schuin van draad en voor rechte stelen recht van draad. Je snijd een strook die 5 keer zo breed is als de uiteindelijke maat. Je strijkt de strook dubbel, met de verkeerde kanten op elkaar. Je schuift de maat Perfect Stem die je wilt gebruiken in de strook en naait vlak langs de Perfect Stem de strook dicht (b.v. met het ritsvoetje van je naaimachine). Je knipt de naadtoeslag dicht op het stiksel af, draait de naad naar de onderkant van de Perfect Stem, en zet de strijkbout erop. Je kunt de naad nog wat versterken met stijfsel. Haal de Perfect Stem eruit en appliqueer de steel op zijn plaats.

Door de ribbeltjes op de Perfect Stem kun je de stof gemakkelijk verschuiven. Het kunststof wordt niet heet, dus deze Perfect Stems werken fijner dan de metalen varianten.

Perfect schaartje - klein

Dit schaartje knipt heel precies, en tot aan de punt. Ideaal voor applicatiewerk. De snijbladen hebben heel smalle groefjes, waardoor de stof goed door de schaar wordt vastgehouden en de stof minder rafelt. Er zit een hoesje bij om het scherpe puntje te beschermen. De handvatten zijn comfortabel en de scharen zijn geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen.

Kijk op het filmpje hieronder hoe goed deze scharen zijn.

Perfect schaartje - gebogen

 

Dit schaartje knipt heel precies, en is met de gebogen punten ideaal om draadjes dicht bij je werk af te knippen, of b.v. naadjes kort af te knippen. De snijbladen hebben heel smalle groefjes, waardoor de stof goed door de schaar wordt vastgehouden en de stof minder rafelt. Er zit een hoesje bij om het scherpe puntje te beschermen. De handvatten zijn comfortabel en de scharen zijn geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen.

Kijk op het filmpje hieronder hoe goed deze scharen zijn.

Perfect scissors - medium

Dit is de nieuwste maat schaar van Karen Kay Buckley, de bladen zijn ongeveer 2 inch (5 cm) lang. Met deze schaar kun je vormen heel precies uitknippen. Door de smalle groefjes in de bladen wordt de stof goed vastgehouden en rafelt de stof minder. De schaar knipt tot aan de scherpe punt. De grote handvatten maken de schaar heel comfortabel in gebruik. De scharen zijn geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen.Er zit een hoesje bij om de punt te beschermen. Kijk op het filmpje hieronder hoe goed deze scharen zijn.

Perfecte schaar - groot

Met deze schaar kun je vormen heel precies uitknippen. Door de smalle groefjes in de bladen wordt de stof goed vastgehouden en rafelt de stof minder. De schaar knipt tot aan de scherpe punt. De grote handvatten maken de schaar heel comfortabel in gebruik. De scharen zijn geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen.Er zit een hoesje bij om de punt te beschermen. Kijk op het filmpje hieronder hoe goed deze scharen zijn.