Appliqueren


In deze afdeling vind je verschillende handige hulpmiddelen voor appliqueren.

Applicatiespelden

Clover Applicatienaalden nr. 9

Gold eye needles, langer dan nr. 10.

Clover Applicatienaalden nr. 10

Gold eye needles

Roxanne mini glue baste-it

NIEUW!

Lijmpen

NIEUW

Navulling lijmpen

NIEUW! Nu met twee vullingen.

SoftFuse pakket

NIEUW!

Handapplicatiegaren - Frostings 1

 

Handapplicatiegaren - Frostings 2

 

Handapplicatiegaren - Frostings 3

 

Clover Desk Needle Threader: ultieme draaddoorhaler

 

Perfect Circles klein

In applicatiepatronen komen vaak cirkels voor. Met deze set hittebestendige cirkels van Karen Kay Buckley maak je perfecte cirkels die je met de hand of de machine kunt appliqueren. Er zitten 15 verschillende maten cirkels in, van 7/16 inch (iets meer dan een centimeter) tot 2 inch (ongeveer 5 cm). Van iedere maat cirkel zitten er 4 in, dus in totaal 60 cirkels in dit pakket. Je knipt een cirkel uit stof met een naadtoeslag. Rijg aan de buitenkant van de cirkel met kleine rijgsteekjes, en trek de cirkel strak om het malletje heen. Doe met een kwastje wat stijfsel op de gerimpelde rand en zet er een het strijkbout op. Laat de stof drogen en afkoelen, verwijder de cirkel, trek de draad weer aan en je hebt een perfecte cirkel die je met de hand of met de machine kunt appliqueren. Met alleen een beetje water gaat het ook aardig goed.

In het YouTube filmpje hieronder zie je het gebruik gedemonstreerd. Stijfsel in spuitbussen is in Nederland ook wel te vinden. Ik gebruik zelf Best Press.

Perfecte schaar - gebogen - serrated blade

Dit schaartje knipt heel precies, en is met de gebogen punten ideaal om draadjes dicht bij je werk af te knippen, of b.v. naadjes kort af te knippen. De snijbladen hebben heel smalle groefjes, waardoor de stof goed door de schaar wordt vastgehouden en de stof minder rafelt. Er zit een hoesje bij om het scherpe puntje te beschermen. De handvatten zijn comfortabel en de scharen zijn geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen.

Perfecte schaar - medium - serrated blade

Dit is de medium maat schaar van Karen Kay Buckley, de bladen zijn ongeveer 2 inch (5 cm) lang. Met deze schaar kun je vormen heel precies uitknippen. Door de smalle groefjes in de bladen wordt de stof goed vastgehouden en rafelt de stof minder. De schaar knipt tot aan de scherpe punt. De grote handvatten maken de schaar heel comfortabel in gebruik. De scharen zijn geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen.Er zit een hoesje bij om de punt te beschermen.

Perfecte schaar - groot - serrated blade

Met deze schaar kun je vormen heel precies uitknippen. Door de smalle groefjes in de bladen wordt de stof goed vastgehouden en rafelt de stof minder. De schaar knipt tot aan de scherpe punt. De grote handvatten maken de schaar heel comfortabel in gebruik. De scharen zijn geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen.Er zit een hoesje bij om de punt te beschermen.

Perfecte schaar - klein - multipurpose

Perfecte schaar - medium - multipurpose

Perfecte schaar - groot - multipurpose