Interlocking Hexagons

MM-8514
Bestel
  • Beschrijving
Dit From Marti and Me Clubpatroon is hier ook los verkrijgbaar. In dit patroon vind je quilts waarin zeshoeken op een interessante manier worden verwerkt. Door stroken rond de zeshoeken te naaien in drie verschillende kleuren, krijg je een mooi doorlopend vlechtwerk. Je moet de plaatsing van de kleuren van de stroken goed plannen: het patroon geeft precies aan hoe je de blokken  moet leggen.

Een belangrijk kenmerk van deze patronen is dat je van puntje tot puntje moet naaien. Dat kan ook prima op de naaimachine, en het wordt in het patroon heel duidelijk uitgelegd.

De zeshoeken in de quilt op de voorkant (rechts op de foto) zijn 4,5 inch (zijkant van de zeshoek). Dati s een behoorlijke maat, waarmee je mooie stoffen goed tot hun recht kunt doen komen. De quilt is 41 x 50,5 inch (104 x 128 cm). De boven- en onderkant van deze quilt worden op een bijzondere manier gemaakt: de rand van de zeshoeken wordt op een strook geappliqueerd. Een variant met een 'gewone' manier met ingenaaide driehoeken staat ook in het patroon. Verder vind je nog een kleinere uitvoering (17,5 x 23 inch, 43,2 x 58,4 cm) en een grotere (58 x 78,5 inch, 147 x 199 cm). Een variant met een krans van zeshoeken rondom een middenzeshoek heeft een maat van 42 x 45 cm (106,7 x 114,3 cm).

Tenslotte is er nog een patroon voor een zgn. I Spy quilt, waarin de zeshoeken aan elkaar worden genaaid met gelijkzijdige driehoeken. Dit patroon kun je van rand tot rand naaien., hierbij hoef je niet van puntje tot puntje te naaien.