Apple Cores

MM-8516
Bestel
  • Beschrijving

Bekijk de mogelijkheden van het patroon in de instructievideo

 

Dit From Marti and Me Clubpatroon is hier ook los verkrijgbaar. Het Apple Cores patroon is een geweldig patroon voor een scrap quilt: een quilt waarin je veel verschillende lapjes verwerkt. Je kunt er ook een charm quilt van maken: dan moeten alle lapjes verschillend zijn.

Op de voorkant van het patroon (rechts op de foto), zie je een quilt van 41,5 x 54 inch (105 x 137 cm) met de grootste maat Apple Core uit de template set. Op sommige Apple Cores zijn cirkels geappliqueerd. Het patroon van de cirkel staat in het patroon, maar op deze quilt zijn ze gemaakt met zgn. Perfect Circles van Karen Kay Buckley. Je vindt ze in de afdeling Hulpmiddelen, onder Appliqueren. Je vindt er ook een filmpje over hoe je ze moet gebruiken. Je hebt voor deze maat cirkels een set kleine cirkels nodig (€ 14,50).

Het patroon bevat een aantal projecten: twee mini-quiltjes (met het kleine Apple Core malletje), verschillende maten bedquilt, geinspireerd op een antieke quilt (middelste foto boven), een tas en een smalle quilt met de Apple Cores schuin verwerkt.

Het naaien van Apple Cores op de naaimachine is wat uitdagender dan rechte stukjes: je naait van puntje tot puntje, en ronde naden. Zeker bij de grote Apple Cores gaat het prima. Maar, je kunt de malletjes ook gebruiken om je Apple Cores snel en precies te snijden, en met de hand in elkaar te zetten. Een leuk werkje om mee te nemen op reis! 

Gerelateerde Producten