60 of One, Half a Dozen of Another

MM-8517
Bestel
  • Beschrijving

Bekijk de mogelijkheden van het patroon in de instructievideo.

Dit From Marti and Me Clubpatroon is hier ook los verkrijgbaar. 60 of One, Half a Dozen of Another is een patroon waarin de zeshoek centraal staat. Een zeshoek kan onderverdeeld worden in zes gelijkzijdige driehoeken, en daarvan wordt in dit patroon gebruik gemaakt. Je gebruikt de kleine 60 graden driehoek liniaal om de projecten te maken.

Zoals je op het patroon kunt zien, kun je veel verschillende soorten zeshoeken maken. De quilt op de voorkant (rechts op de afbeelding), maakt gebruik van repeterende patronen in de stof. Er worden steeds 6 driehoeken op dezelfde manier uit de stof gesneden en aan elkaar genaaid, zodat je steeds andere kaleidoscope effecten krijgt.

Aan de linkerkant op de foto zie je drie verschillende zeshoek patronen, van boven met de klok mee: Spider Web, Whirlygig en Hexagon Pinwheels. Door eerst stroken aan elkaar te naaien, en daar driehoeken uit te snijden, of door driehoeken te maken van twee halve driehoeken, krijg je deze interessante patronen. De zeshoeken worden in sommige patronen direct aan elkaar gezet, in andere komen er driehoeken tussen. Heel veel verschillende mogelijkheden dus!