Snowbird Lily & Friends

MM-8520
Bestel
  • Beschrijving

 

Dit From Marti and Me Clubpatroon is hier ook los verkrijgbaar. Het patroon  Snowbird Lily & Friends  bevat een aantal quiltjes met het zgn. Carolina Lily blok. Dit blok bestaat uit drie 8-puntige sterblokken die bloemen vormen, en een effen blok, waarop de stelen en blaadjes van de bloemen worden geappliqueerd.

De blokken worden gemaakt met set E, waarmee je twee maten 8-puntige sterren kunt maken, 12 en 6 inch. Drie van deze blokken, geven je het Carolina Lily blok van 24 of 12 inch. Met de 2,5 inch Strippers Set kun je, samen met twee malletjes uit set B, ook nog een blok maken van een maat tussen deze twee in: 9 5/8 inch. Dit levert een groot blok van 19,5 inch op.  Het patroon heeft, naast natuurlijk een uitgebreide en duidelijke beschrijving van de constructie van 8-puntige sterren, beschrijvingen van vijf verschillende wandquiltjes, in maten tussen 52,7 cm en 104 cm vierkant. De quilt op de voorkant van het patroon (rechts op de foto), is 104 cm vierkant. Op de foto linksboven zie je drie verschillende maten van de blokken.

Zoals altijd staan de papieren patroondelen ook in het patroon, inclusief het applicatiepatroon voor de blaadjes en de cirkels die in de kleinste maten over het midden van de bloemen worden geappliqueerd.