Template set Q

PTT-Q-8212
Bestel
  • Beschrijving

Heel veel bekende patchworkblokken bestaan uit vierkanten en driehoeken (halve vierkanten en kwart vierkanten). Template set Q bestaat uit 7 onderdelen: drie vierkanten, drie driehoeken (in verschillende maten die bij elkaar passen) en een trapezium. De basis is een vierkant is 2,5 inch. Met deze set kun je heel veel verschillende blokken maken. Er zit een boekje bij van 39 pagina's bij, waarin het gebruik van de templates precies wordt uitgelegd en waarin heel veel blokken zijn opgenomen die je met deze templates kunt maken.

De templates zijn van dik acryl, net als de quiltlinialen, dus je kunt er gewoon langssnijden met je rolmes. Je snijdt eerst strips van de juiste breedte, en daarna leg je de template erop en snijd je de rest van de lijnen. De hoekjes zijn zo afgewerkt dat je meteen de hoekjes van de vierkanten en driehoeken afsnijdt. Dat betekent dat je geen last meer hebt van hoekjes die uitsteken als je de stukjes stof op elkaar legt. Het blok gaat heel gemakkelijk in elkaar, omdat ieder stukje stof precies op de vorige past. Het werkt geweldig: snel, en toch heel precies, zonder dat je teveel stof verbruikt.

Omdat het basis vierkant 2,5 inch is, kun je deze set ook goed combineren met set T, waar het basis vierkant 5 inch is. Zo heb je nog meer mogelijkheden.