Fat Quarters Log Cabin

MM-8527
Bestel
  • Beschrijving
Dit From Marti and Me Clubpatroon is hier ook los verkrijgbaar. Het patroon  Fat Quarters Log Cabin geeft je een systeem om met 4 fat quarters (50 x 55 cm) vier Log Cabin blokken te maken, zoals in de wandquilt op de voorkant van het patroon (rechts op de foto, 29 inch, 73,6 cm vierkant). 

De kleurstelling (met aan één kant van het blok donker en medium en aan de andere kant van het blok licht en medium) werd in de jaren 1880-1890 veel gebruikt. Met de Log Cabin liniaal van Marti Michell (de grootste van het stel, 1 en 2 inch stroken), kun je dit traditionele patroon snel maken, en met een aantal fat quarters snel een mooi resultaat bereiken. Het gebruik van de liniaal wordt in het patroon uitgebreid beschreven. De stroken in deze blokken zijn 1 inch (2,54 cm), genaaide maat. Door de stoffen in de goede volgorde op elkaar te leggen voordat je gaat snijden, en goed neer te leggen voordat je gaat naaien, heb je deze blokken snel in elkaar.  Je kunt de 4 blokken op verschillende manieren aan elkaar naaien, en daarmee verschillende effecten bereiken (links op de foto).

Je kunt het maken van 4 blokken natuurlijk herhalen en een grote quilt maken. Er staat in dit patroon dan ook de beschrijving van een grote quilt (84 inch, 213 cm vierkant), zowel in een scrappy, als in een meer gecoördineerde variant. Ook hiervoor weer veel mogelijkheden voor ordening van de blokken en verschillende effecten.

Tenslotte lenen deze 4 blokken zich ook voor het maken van een kussenhoes, die  aan twee kanten verschillend is (middenboven op de foto), 17 3/4 inch, 45,4 cm vierkant

Gerelateerde Producten