Crazy Ann & More

MM-8528
Bestel
  • Beschrijving
Dit From Marti and Me Clubpatroon is hier ook los verkrijgbaar.  Ht patroon Crazy Ann & More draait het om zgn. 5-patch blokken: blokken die gemaakt zijn op basis van een raster dat in 5 gelijke delen is verdeeld. Die blokken maak je met set M. Set M is gericht op 12 inch blokken. Nieuw in de collectie is Set S, ook een 5-patch blokken set, maar dan voor blokken van 6 inch (ook erg handig voor blokken uit het boek A Farmer’s Wife).

Een 12 inch blok, verdeeld in 5 delen, komt niet handig uit op een inch-maat. Daarom zijn deze blokken lastig te snijden met een gewone liniaal. Maar met set M is het natuurlijk weer een fluitje van een cent!

Het blok Crazy Ann geeft haar naam aan dit patroon. Je ziet het blok rechts op de foto. Een leuk 5-patch blok met lange scherpe punten. In dit soort punten is het systeem van Marti met de afgewerkte hoeken bijzonder handig: zo worden ze netjes. Maar er staan nog meer 5-patch blokken in: Shoo-Fly en On the Fly, die samen zijn gebruikt in de wandquilt Monkeying Around, die je bovenaan links op de foto ziet. De draaiende sterren rechtsonder en helemaal links heten Windmill of Tesselating Star. Om deze sterren te snijden gebruik je set M op een bijzonder manier. Met Set S maak je de blokken in een  klein formaat. De wandquilt Monkeying Around is 43 inch vierkant (109,2 cm).

De Windmill of Tesselating Star wandquilt is met Set M 24 inch (61 cm vierkant) en met Set S 13 3/4 inch (34,9 cm).

Gerelateerde Producten