60 Degree Diamonds are Forever 60 Degree

MM-8531
Bestel
  • Beschrijving
Een patroon met veel projecten met, de naam zegt het al, 60° ruiten. Met deze vorm uit de 60° familie kun je veel verschillende patronen maken. En omdat de malletjes van Marti bewerkte hoekjes hebben, gaat ook het naaien van een ingezette naad (een Y-naad) prima!

Voorop het patroon (rechts op de foto) staat het bekende Tumbling Blocks of Baby Blocks patroon. Ieder blokje is opgebouwd uit drie ruiten, en door lichte, medium en donkere stoffen goed te plaatsen, krijg je een mooi driedimensionaal effect. In deze quilt is de bovenkant van de blokjes steeds licht, de linkerkant medium en de rechterkant donker. Het lijkt dan alsof er een lichtbron op staat, die van linksboven af schijnt. Een van de andere projecten is een zespuntige ster (midden boven op de foto). Door twee van de ruiten waar de ster uit bestaat te vervangen door steeds twee gelijkzijdige driehoeken, kun je het hele patroon in elkaar zetten zonder ingezette naden. Het project linksonder heet Swimming with Diamonds, en is een leuke manier om golvende randen te maken met ruiten. De 1800s Dutch Tile, de mooie ster middenonder in een zeshoek, bestaat ook helemaal uit dezelfde maat ruiten aan elkaar gezet.

Al deze projecten snijd je met de 60° Diamond liniaal. Je kunt hiermee zowel ruiten als gelijkzijdige driehoeken snijden, in 7 verschillende maten.