It's All About the Rulers

MM-8533
Bestel
  • Beschrijving

Dit From Marti and Me Clubpatroon is hier ook los verkrijgbaar. Uit de titel blijkt al dat dit patroon gewijd is aan de ’gewone’ linialen. Centraal staan de 3 x 18 inch liniaal en twee van de Log Cabin linialen.

In dit patroon staat een heel aantal projecten die met het zgn. strip piecing te maken zijn. Rechte stroken worden aan elkaar genaaid, en vervolgens weer in stukken gesneden die tot weer aan elkaar worden genaaid. De 3 x 18 inch liniaal is een favoriet van Marti, omdat de lengte handig is (de lange 24 inch linialen zijn vaak te lang), en omdat hij smal is, en dat is handig met snijden. Je kunt dan met de hand waarmee je de liniaal vasthoudt, een of twee vingers naast de liniaal zetten, en daarmee voorkomen dat hij wegschuift. Op de voorkant van het patroon (rechtsonder) en op de foto’s links zie je het Sticks and Stones patroon. Dit is beschreven in een van de eerste boeken die Marti ooit uitbracht: Quilting for People Who Still Don’t Have Time to Quilt, uit 1998. Het is een heel populair patroon: met alleen rechte stroken creëer je een cirkelpatroon in de quilt.

Er staan verschillende maten quilts van dit patroon in: een tafelkleed (zonder vulling) van 165 cm vierkant, een quilt van 129,5 x 175,3 cm en een miniatuur versie van 53,3 cm vierkant. Je gebruikt ook de Log Cabin liniaal (8037) van 3/4 en 1,5 inch stroken en de Log Cabin liniaal (8227) van 0,5 en 1 inch stroken. Het patroon heeft tabellen om de hoeveelheden uit te rekenen als je een andere maat quilt wil maken.

 

De quilt op de voorkant van het patroon (rechts op de foto) is de quilt A Good Time was Had by All, een zgn. vriendschapsquilt. In het midden van het blok kan een naam worden geschreven. Het blok wordt vaak Chimney Sweep genoemd.

Je maakt de 8,5 inch blokken met de Log Cabin liniaal met de 1,5 inch stroken. Je hebt ook malletje A7 nodig (driehoekje) uit set A.