Ik schrok van deze quilt

  • Beschrijving
Het is een paar weken stil geweest in deze podcast. Dat komt omdat ik al mijn tijd heb gestopt in de TRYOUT-lancering van mijn eerste twee online trainingen: Perfect Patchwork Snijden met slimme malletjes en Perfect Patchwork Naaien met slimme malletjes. Dat zijn de malletjes van Marti Michell en daarmee snijd je snel, gemakkelijk en precies alle stukjes voor je patchwork. En wat is er dan zo slim aan die malletjes? De hoekjes van de malletjes zijn zo vorm gegeven zijn dat je stukjes altijd precies aan elkaar passen. En dan kun je perfect patchwork maken. 

De inschrijving voor deze trainingen is nu tijdelijk gesloten. Ik ben ze namelijk op dit moment aan het maken en opnemen! Meld je aan voor mijn emailberichten, dan hoor je als eerste wanneer de inschrijving weer open gaat.

Tussen het maken van de trainingen door, puf ik even uit bij de lunch. Gisteren keek ik bij een boterhammetje naar een aflevering van The Quilt Show (www.thequiltshow.com). Mijn all-time favourite show! Jaren geleden gestart door Alex Anderson en Ricky Tims. Ik ben al lid vanaf het allereerste begin. En ik hoef er nooit over na te denken of ik weer voor een jaar wil verlengen, ja natuurlijk!

Wel heel erg Amerikaans. Beetje kinderachtige grapjes in de leader, iedereen is altijd amazing en het studiopubliek moet om de haverklap applaudisseren. Maar dat wordt vergoed door iedere twee weken een super inspirerende show met quilters uit alle hoeken en gaten, van traditioneel tot art quilter en alles ertussen.

Het concept van de show is dat ze eerst wat werk van de gast laten zien. Daarna gaat de gast met Alex en Ricky aan de slag om te laten zien hoe het werk gemaakt wordt. Inspirerend, en je leert er ook nog wat van. Gisteren zag ik een quiltster uit Texas, die quilts maakt, gebaseerd op foto’s. De eerst twee quilts die ze liet zien waren echt prachtige werken van een tak van een bloeiende palmboom in Florida en een met  huppelende kinderen op een landweggetje op de boerderij van haar broer. Maar toen de volgende quilt in beeld kwam, viel mijn mond open.

Een quilt van twee mannen in de voorgrond van een landschap – een boerderij was te zien, en de akkers. Maar het meest opvallende was, ze hadden allebei een geweer in hun handen! Het bleken haar broers te zijn, op hun boerderij in Texas. De foto was gemaakt met Thanksgiving, en dan gingen ze ’s middags altijd gezellig een rondje schieten, voordat ze aan tafel gingen met de hele familie. Target practice. Ik had meteen geen zin meer om de rest van de show te bekijken.

Ik kijk blijkbaar heel anders tegen wapenbezit aan dan inwoners van de V.S. Het is daar zeker een onderwerp dat de bevolking stevig verdeelt, maar gemiddeld vindt men het toch vrij gewoon dat burgers met een wapen rondlopen. En in Texas zeker. Quilten is dus niet altijd zo’n gezellige, onschuldige hobby. Hoewel deze quiltster dit tafereel vast ook heel onschuldig vond. En hem waarschijnlijk niet als politiek statement bedoelde.

Quilts als politiek statement zijn overigens van alle tijden. Statements over presidentsverkiezingen in de V.S. , niet alleen eeuwen geleden, maar ook recent. Quilts met het logo van Hillary Clinton’s campagne, of de Yes We Can quilt. Of de AIDS Memorial Quilt, gestart in 1985, waar nog steeds aan gewerkt wordt. Je vindt de geschiedenis van deze quilt op aidsmemorial.org. Een quilt kan meer zijn dan een praktisch, of mooi object. De diversiteit van quilts, en van quilters, is enorm. En gelukkig maar.

Dus welke reden je ook hebt om een quilt te maken, het is fijn als je de vaardigheden hebt om te maken wat je wilt. In mijn online trainingen leer ik je om, met de slimme malletjes van Marti Michell ontspannen patchwork te maken waar je blij van wordt. Ik deel al mijn tips en tricks met je. De inschrijving is tijdelijk gesloten. De aankondigingen van de heropening van de inschrijving krijg je als eerste als je je abonneert op mijn emailberichten. Ga daarvoor naar mijn nieuwe website www.minewoodquilting.nl en meld je aan.

En wil je nog meer weten over quilten en patchwork? Abonneer je dan op mijn podcast.

Tot de volgende keer!