Template set D

PPT-D-8254
  • Beschrijving

De voorraad van deze template set is gereserveerd voor deelnemers aan de trainingen Perfect Patchwork Snijden en Naaien met slimme malletjes. Neem contact op via info@minewood.nl als je deze set wilt kopen.


Aanvullingsset bij set B. Met set D kunnen, samen met de templates van set B, heel veel nieuwe blokken worden gemaakt. De templates zijn van dik acryl, net als de quiltlinialen, dus je kunt er gewoon langssnijden met je rolmes. Je snijdt eerst strips van de juiste breedte, en daarna leg je de template erop en snijd je de rest van de lijnen. De hoekjes zijn zo afgewerkt dat je meteen de hoekjes van de vierkanten en driehoeken afsnijdt. Dat betekent dat je geen last meer hebt van hoekjes die uitsteken als je de stukjes stof op elkaar legt. Het blok gaat heel gemakkelijk in elkaar, omdat ieder stukje stof precies op de vorige past.  Het werkt geweldig: snel, en toch heel precies, zonder dat je teveel stof verbruikt.

Set D heeft 8 onderdelen, b.v. de gelijkbenige driehoek die in het vierkant van set B past. Je kunt nu b.v. ook sterblokken met smalle sterpunten en Attic Windows maken.

In het boek Encyclopedia of Patchwork Blocks deel 2 staan heel veel blokken die je met deze set, samen met set B kunt maken.

Gerelateerde Producten